Onze dienstverlening

Het kan moeilijk zijn om inzicht te hebben in de mensen en middelen die je kan inzetten. Prazo kan jou daarmee helpen zodat iedereen op de juiste plek werkt en hun deadlines kan behalen. We nemen het planningswerk uit jouw handen en zorgen er tegelijkertijd voor dat je vervolgens zélf verder kunt. Dat doen we altijd op maat: we kijken wat jouw organisatie nodig heeft.

Extra capaciteit

Kom je (tijdelijk) handen tekort? We helpen je graag om alles weer op de rit te krijgen.

Optimalisatietrajecten 

Verbeteren of puntjes op de i zetten: we maken je planning en roostering graag efficiënter. Zodat iedereen tevreden is.

Implementatie

Nieuwe rooster- of planningsystemen? We helpen je graag wegwijs te maken en de boel op te zetten

Je kan ook kiezen voor een uitgebreider verbetertraject. We duiken graag jouw organisatie in. Dit is hoe Prazo dat doet:

Onderzoeken

We gaan samen in gesprek over waar jullie tegenaan lopen. Waar gaat het ‘mis’ en waarom? We zoeken tot op de bodem uit wat het probleem is en waar het is ontstaan. Daarbij leren we je organisatie van binnen en buiten kennen. Zo komen we tot een goede analyse van de struikelblokken.

Benodigdheden en wensen bekijken

Vervolgens bespreken we met jullie teamleiders, groepsvoorzitters of coördinatoren wat er nodig is om dit vraagstuk op te lossen. Hoe doen jullie het nu? En is dat logisch?

Is het realistisch?

Hierna gaan we kijken of de harde eisen en wensen haalbaar zijn. Wat moet er in jullie proces veranderen om jullie doel te bereiken? We geven jullie kaders en mogelijke oplossingen: zo kijken we samen hoe we de planningspuzzel kunnen leggen.

Tijd voor actie

We gaan aan de slag met de oplossing. We zetten bijvoorbeeld een (tijdelijke) roostermaker in, verbeteren jullie systemen en puzzelen net zo lang tot de planning klopt en medewerkers tevreden zijn. We zijn betrokken en blijven verbonden om alles in goede banen te leiden.

Follow-up

In overleg starten we een natraject. We checken graag hoe het gaat en of je nog hulp nodig hebt. Waar nodig springen we bij en houden we jullie planning- en roosterkennis up-to-date.

Trajectduur

Hoelang een traject duurt, hangt natuurlijk af van jullie vraag. De ervaring leert dat het vaak een aantal maanden duurt. Wil je een preciezere inschatting voor jouw organisatie? Neem gerust contact op: dan bespreken we wat we voor je kunnen betekenen!