diensten
Advies

Advies op het gebied van onderwijsplanning en roostering

Is jullie onderwijsinstelling op zoek naar deskundig advies op het gebied van onderwijsplanning en roostering? Onze adviseurs staan klaar om jullie te begeleiden en ondersteunen bij uitdagingen zoals het flexibiliseren van het onderwijs en werkprocessen. Bij Prazo geloven we in de kracht van samenwerking. Dat is de kern van ons streven naar een optimaal functionerende onderwijsomgeving voor jullie instelling. Ervaar hoe wij, met onze expertise in onderwijsplanning en roostering, jullie doelen kunnen helpen realiseren.
Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Of wil je graag samenwerken?

Waar kan Prazo bij helpen?

Ons team van adviseurs staat klaar om jullie onderwijsinstelling naar een hoger plan te tillen. De jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat we veel kennis in huis hebben op het gebied van: 

  • Planning en roostering. 
  • Flexibiliseren van het onderwijs. 
  • Uitdagingen op het gebied van het passend krijgen van het rooster. 
  • Het creëren van docent en studenttevredenheid. 

Advies op maat voor jouw onderwijsinstelling

Bij Prazo begrijpen we dat elk advies uniek moet zijn. Een one size fits all bestaat niet. Daarom stemmen onze experts zich volledig af op de specifieke vragen en behoeften van jouw onderwijsinstelling. Dit maatwerk omvat onder andere: 

  • Het uitvoeren van gedegen analyses. 
  • Advies verstrekken over de implementatie van voorgestelde veranderingen. 
  • Begeleiding bieden bij de fysieke uitvoering van de adviezen. 
  • 1-op-1 trainingen verzorgen in roosterapplicaties. 

 

Of het nu gaat om het inzetten van variabele lesroosters, differentiatie in de klas, of het nastreven van andere innovaties. Onze adviezen zijn gericht op het toekomstbestendig maken van jouw onderwijsinstelling. Wij doen dit volledig in lijn met jullie visie en missie, en bieden advies dat inspeelt op huidige uitdagingen. 

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw onderwijsinstelling? Ontdek maatwerkadvies voor optimale groei en toekomstbestendigheid. 

Ons team

Annelies
directrice/Consultant
Laura
Consultant
Nienke
CONSULTANt
Lobke
Office manager

Wij zijn specialisten in

Wat onze klanten zeggen

“Een externe organisatie heeft Prazo aanbevolen om ons te helpen bij een vraagstuk over het inroosteren van lesbezoeken. Het vraagstuk wat wij aan Prazo hebben voorgelegd: “Hoe maken we een koppeling met aangeleverde externe data en Xedule? En welke informatie hebben wij nodig vanuit de roostermakers om dit mogelijk te maken en andersom wat hebben de roostermakers nodig vanuit ons?”. In het eerste gesprek die wij hebben gevoerd met Annelies van Prazo kwam al snel hun deskundigheid naar voren. De wijze waarop zij meedachten met ons vraagstuk en dat zij ons vraagstuk vanuit een ander perspectief benaderen heeft ons enorm geholpen. Zo hebben zij ervoor gezorgd dat wij onze uitdaging scherper hebben gekregen en hebben zij nieuwe ideeën aangedragen hoe wij met ons vraagstuk om kunnen gaan. Prazo heeft voor ons een format opgesteld hoe wij Xedule goed kunnen koppelen. Dit format konden wij delen met onze roostermakers. Ook hebben zij een pilot gedraaid waarbij de lesbezoeken en nabespreking aan de hand van een vast formulier werden ingeroosterd. Door dit formulier konden onze roostermakers deze data makkelijk verwerken. Al met al hebben de pilot en het formulier ervoor gezorgd dat wij nu de juiste taal spreken met ons roosterbureau en dit intern soepel verloopt. Binnen onze organisatie kan momenteel snel en efficiënt worden geschakeld met het roosterbureau. De deskundigheid, het meedenkend vermogen, de verdere afhandeling en communicatie hebben wij als zeer positief ervaren.”

Ferry Groenewegen van der Weijden Albeda Horecacollege

Ben je benieuwd naar meer?

Wij kunnen wanneer nodig is het proces van plannen, roosteren, coördineren en adviseren volledig uit handen nemen. Wilt u hierover graag meer informatie neem dan contact met ons op!