Over Ons

Welkom bij Prazo, jouw betrouwbare partner op het gebied van onderwijsplanning en roostering. Ons toegewijde team staat klaar om jouw onderwijsinstelling te ondersteunen met deskundig advies en praktische oplossingen op maat.

Wij begrijpen de complexiteit van onderwijsplanning en roostering en bieden verschillende diensten om jouw onderwijsinstelling te ondersteunen. Denk hierbij aan tijdelijke roosterondersteuning, advies op het gebied van onderwijsplanning en roostering, training en ondersteuning voor roosterapplicaties zoals Xedule, Zermelo, Syllabus Plus en Semestry.

Bij Prazo geloven we in samenwerking als sleutel tot succes. Onze consultants streven naar optimale oplossingen door nauw met jullie onderwijsinstelling samen te werken en specifieke behoeften te begrijpen.

Onze focus ligt op het verbeteren van processen en het optimaliseren van de leerervaring. We zijn er trots op een betrouwbare partner te zijn voor onderwijsinstellingen die streven naar flexibiliteit en effectiviteit in hun roosterplanning.

Ons team

Annelies
Directrice/Consultant
Laura
Consultant
Nienke
CONSULTANt
Lobke
Office manager

Wij zijn specialisten in

Missie en visie

Bij Prazo delen we met ons toegewijde team de missie om onderwijsinstellingen te begeleiden naar de flexibiliteit die de moderne tijd vereist. We geloven in de kracht van samenwerking, zowel intern als extern, om unieke uitdagingen te overwinnen en innovatieve oplossingen te vinden.

Prazo omarmt neurodiversiteit en streeft naar een unieke zienswijze die organisaties nodig hebben. Samen met onderwijsinstellingen zetten we ons in voor betekenisvolle verandering. Onze missie gaat verder dan flexibele oplossingen; we streven ernaar een partner te zijn in de reis naar een dynamische onderwijsomgeving.

Ontdek met ons de kracht van samenwerking, innovatie en de unieke zienswijze die Prazo kenmerkt. Samen bouwen we aan een toekomst waarin planning en roostering meer zijn dan schema’s; ze vormen de bouwstenen van een flexibel en veerkrachtig onderwijslandschap.

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Of wil je graag samenwerken?

Wat onze klanten zeggen

“Een externe organisatie heeft Prazo aanbevolen om ons te helpen bij een vraagstuk over het inroosteren van lesbezoeken. Het vraagstuk wat wij aan Prazo hebben voorgelegd: “Hoe maken we een koppeling met aangeleverde externe data en Xedule? En welke informatie hebben wij nodig vanuit de roostermakers om dit mogelijk te maken en andersom wat hebben de roostermakers nodig vanuit ons?”. In het eerste gesprek die wij hebben gevoerd met Annelies van Prazo kwam al snel hun deskundigheid naar voren. De wijze waarop zij meedachten met ons vraagstuk en dat zij ons vraagstuk vanuit een ander perspectief benaderen heeft ons enorm geholpen. Zo hebben zij ervoor gezorgd dat wij onze uitdaging scherper hebben gekregen en hebben zij nieuwe ideeën aangedragen hoe wij met ons vraagstuk om kunnen gaan. Prazo heeft voor ons een format opgesteld hoe wij Xedule goed kunnen koppelen. Dit format konden wij delen met onze roostermakers. Ook hebben zij een pilot gedraaid waarbij de lesbezoeken en nabespreking aan de hand van een vast formulier werden ingeroosterd. Door dit formulier konden onze roostermakers deze data makkelijk verwerken. Al met al hebben de pilot en het formulier ervoor gezorgd dat wij nu de juiste taal spreken met ons roosterbureau en dit intern soepel verloopt. Binnen onze organisatie kan momenteel snel en efficiënt worden geschakeld met het roosterbureau. De deskundigheid, het meedenkend vermogen, de verdere afhandeling en communicatie hebben wij als zeer positief ervaren.”

Ferry Groenewegen van der Weijden Albeda Horecacollege

Ben je benieuwd naar meer?

Wij kunnen wanneer nodig is het proces van plannen, roosteren, coördineren en adviseren volledig uit handen nemen. Wilt u hierover graag meer informatie neem dan contact met ons op!